Nieuws

Meer kansen voor werkgevers en werknemers in regio Meppel

Donderdagochtend vond in de raadszaal van het Stadhuis op initiatief van ICC Parkmanagement een ontbijtbijeenkomst plaats voor werkgevers en zzp’ers van de regio Meppel. Met de titel ‘Upgrade jezelf’ werd benadrukt hoe werkgevers geholpen kunnen worden met een tegemoetkoming in de investering van scholing voor zichzelf en hun personeel.

Ontwikkelfonds
Vanuit Regio Zwolle was Nanda Smit te gast om de genodigden te vertellen over het ontwikkelfonds dat beschikbaar wordt gesteld. Upgrade jezelf biedt werkgevers en ZZP-ers namelijk een financieel steuntje in de rug bij het opdoen van nieuwe kennis en het aanleren van vaardigheden, bijvoorbeeld door her-, bij- of omscholing.

Kansen binnen een uitdagende arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo. Beroepen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan en de inhoud van functies veranderen. Dat vraagt bij veel bedrijven nieuwe en andere vaardigheden van de medewerkers. Op deze manier kunnen werkgevers in de regio Meppel beter geholpen worden met het omgaan met personeelstekorten, worden inwoners van de regio een beter perspectief gegeven op werk (werkgarantie) en wordt het lerend vermogen in de regio versterkt.

Goede ervaringen door betrokken ondernemers Niels van der Sluis (Van der Sluis Transport) en Henk Veenema (DusDoen.nu) zijn beide ondernemers in de gemeente Meppel en hebben met succes gebruik gemaakt van dit fonds. Veenema pleit voor ontwikkeling op alle vlakken. Hij heeft voor meer plaatsing van personeel kunnen zorgen door, met name voor de zij-instromers, een opleiding tot schilder te bekostigen. De helft van de opleiding werd door het fonds betaald. Van der Sluis benadrukt dat de aanvraag heel simpel verloopt. “Je hoeft eigenlijk alleen een formulier in te vullen en daarna wordt er vanzelf contact met je opgenomen.”

De helft van de opleiding wordt betaald
Ondernemers worden van harte uitgenodigd om van het fonds gebruik te maken. Voor werknemers wordt er een bedrag van max. € 2.500 vergoedt en per ondernemer een bedrag van max. € 20.000 per jaar. Op de website https://www.upgradejezelfregiozwolle.nl/ kan het aanvraagformulier worden ingevuld.

Tekst/ Foto ICC