Regio

Mantelzorgwaardering tijdens ontmoetingsfeest

Donderdag 1 juni reikte wethouder Jacob Boonstra de eerste mantelzorgwaardering uit aan Heidy van der Ploeg. Welzijn MensenWerk en gemeente Westerveld waarderen alle mantelzorgers met de mantelzorgwaardering. Ruim 400 mantelzorgers hebben dit jaar deze waardering aangevraagd omdat zij zorgen voor een naaste. Mantelzorg is de hulp en ondersteuning die wordt verleend aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Het omvat zowel intensieve als minder intensieve zorg, en gaat verder dan de gebruikelijke hulp.

Heidy van der Ploeg mocht dit jaar de eerste mantelzorgwaardering ontvangen. Ze woont in Den Haag en is mantelzorger voor haar moeder, Henny, die in Diever woont. Heidy verblijft regelmatig bij haar moeder, alleen of met haar dochter Malaika. Ze ondersteunt haar moeder in en om het huis, bij doktersafspraken en samen met haar zussen en broer regelt ze de administratie en ander werk. Heidy neemt haar moeder mee op uitstapjes zodat haar moeder eruit is.

Wethouder Boonstra van Westerveld , benadrukt het belang om aandacht te besteden aan mantelzorg in Westerveld: “Mantelzorger zijn is een betekenisvolle taak, maar vaak ook een intensieve taak. Dit mag dan ook zeker beloond worden met de mantelzorgwaardering. Een blijk van waardering voor de waardevolle inzet van de mantelzorgers. Die met de zorg en ondersteuning voor hun naaste zoveel mogelijk maken.”

RTV Meppel/ foto WelzijnMensenwerk