Regio

Luisterhelden gezocht voor de Luisterlijn

Er wordt steeds vaker gebeld naar de Luisterlijn. Dag en nacht bieden vrijwilligers een luisterend oor aan mensen met pijn, verdriet en zorgen. Via telefoon, chat en e-mail. In januari start in Zwolle een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden. De Luisterlijn is op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen.

De Luisterlijn ontvangt meer oproepen dan ooit. In 2020 voerden de vrijwilligers van de Luisterlijn meer dan 350.000 gesprekken. De Luisterlijn is daarom dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Echt iets betekenen
Vrijwilliger Gerben vertelt: “Ik heb juist voor dit vrijwilligerswerk gekozen omdat ik iemand kan helpen met mijn luisterende oor, in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek. Door echte aandacht te geven en de juiste vragen te stellen, kan ik mensen op hun gemak stellen. Dan komen ze de dag net even wat beter door. Daarnaast is het heerlijk iets voor een ander te kunnen betekenen.’’

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn?
De Luisterlijn Zwolle start 13 januari 2022 met een training en maakt graag kennis met nieuwe vrijwilligers die daaraan mee willen doen. Je leert gespreks- en luistervaardigheden om een luisterend oor te kunnen bieden via telefoon en chat. Kun jij goed luisteren en heb je interesse? Kijk dan op onze website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan. Daar vind je ook meer informatie over de training en begeleiding.

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 28 locaties, waaronder Zwolle, voeren zo’n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 350.000 anonieme gesprekken per jaar, via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers krijgen een professionele training en worden doorlopend begeleid.

Foto Luisterlijn