Lichtstad gaf zonovergoten workshop fotografie voor kinderen

Afgelopen vrijdag organiseerde Lichtstad een workshop fotografie voor kinderen. Wat boften ze met het weer: de zon scheen en het r was heerlijk om buiten te zijn. Bij Brasserie Oer begon de workshop met ranja, een lekkere koek en een beetje theorie. Karin en Roij vertelden hoe de camera werkt en met welke instellingen je welke foto’s kunt maken. Daarna gingen de kinderen op pad. Gelukkig konden ze bij de schaapskooi ook nog lammetjes fotograferen!

Na de lammetjes mocht iedereen zelf aan de slag met speelgoed en met bellenblaas. De opdracht: maak een leuke foto met speelgoed en voeg en er bellen aan toe. Dat was best een uitdaging door de wind die werkelijk uit alle richtingen leek te komen. Er werden schitterende creatieve foto’s geschoten. De letters van je naam in de natuur fotograferen was voor sommigen een hele klus, waarbij opgeven geen optie was. Met spiegeltjes op zoek gaan naar een reflectie leverde bijzonder leuke resultaten op.

De terugweg langs de lammetjes duurde wat langer. Iedereen was zo enthousiast aan het fotograferen dat er van alles op de gevoelige plaat werd vastgelegd. Wij hebben genoten van deze inspirerende middag, die Karin en Roy de komende tijd vaker gaan organiseren. Wil je ook een workshop bij Lichtstad volgen? Houd dan de website www.lichtstad.space in de gaten. Ze vertellen het hier als we een nieuwe workshop organiseren. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan ook: www.lichtstad.space/contact. Dan hoor je het automatisch al het nieuws.

RTV Meppel/ Foto Karin Rozeboom