Regio

Levendige Monumentendag in Zwartsluis

‘Levend Erfgoed’ is het thema van Open Monumentendag 2023. In Zwartsluis is het zaterdag 9 september dan ook een levendige boel. Niet alleen omdat Open Monumentendag wordt gehouden, maar ook omdat diezelfde dag de jaarlijkse Sloepenrace op het programma staat. Een bezoek aan beide ‘levendige’ evenementen is uitstekend te combineren. Het officiële startsein voor de Open Monumentendag is om 10.30 uur aan de Handelskade.

Belangstellenden kunnen op eigen gelegenheid, maar ook onder begeleiding van een dorpsgids een wandeling maken langs de monumenten die Zwartsluis rijk is. Vooraf reserveren kan bij Sluuspoort. In de Hervormde en de Gereformeerde Kerk (foto) wordt de gehele dag een programma aangeboden, met daarin natuurlijk aandacht voor de geschiedenis van beide kerken.

Zodra de Sloepenrace is afgelopen kunnen belangstellenden vanaf de Handelskade een rondvaart maken met de Sluuspoort 1. Het rondvaartbootje vaart dan, met de schipper(s) als gids, langs de monumenten aan het water. Museum Schoonewelle is op Open Monumentendag gratis toegankelijk. Kijk voor alle informatie op www.beleefzwartsluis.nl

RTV Meppel/aangeleverde foto