Ondernemend

Let hierop bij het kopen van een rugtas dames

Commerciële partnerbijdrage

Elke vrouw heeft meerdere tassen. Zo is het normaal om een kleine handtas te hebben, maar vandaag de dag zijn er ook veel dames die gebruik maken van een telefoontasje. Dit is een tasje dat je om je nek kunt dragen zodat je altijd je smartphone altijd bij de hand hebt. Daarnaast is een rugzak uiteraard ook geen overbodige luxe. Wil je weten waar je op moet letten als je een rugtas dames koopt? In dit artikel informeren we je over de belangrijkste factoren om rekening mee te houden! 

Vakken 
Sommige mensen houden van veel vakken, en sommige mensen geven de voorkeur aan een meer gestroomlijnde tas. Houd bij het evalueren van compartimenten rekening met de grootte en plaatsing van elk. Elastische zijvakken liggen bijvoorbeeld plat als ze leeg zijn, maar strekken zich uit voor een waterfles, tentstokken of andere losse voorwerpen. Ze kunnen vaak worden gebruikt tijdens het dragen van de rugzak. In de heupriemvakken passen kleine items die je tijdens het wandelen wilt hebben, zoals een telefoon, snacks, lippenbalsem of zonnebrandcrème. De vakken op de voorzijde zijn in feite flappen die zijn gestikt met een gespsluiting aan de bovenkant. 

Ventilatie
Sommige rugzakken hebben een achterpaneel van opgeschort mesh om het zweterige rugsyndroom te bestrijden dat je vaak krijgt met rugzakken met een intern frame die tegen je lichaam aan rijden. Ook wel een “tension-mesh suspension” genoemd, dit is een trampoline-achtig ontwerp waarbij de frame-ondersteunde packbag een paar centimeter van je rug rijdt, die in plaats daarvan tegen het zeer ademende gaas rust. Andere packs hebben ventilatiekanalen (soms “schoorstenen” genoemd) in het achterpaneel om hetzelfde probleem op te lossen. 

Verwijderbaar
Sommige rugzakken zijn ontworpen met een verwijderbare dagrugzak die perfect is voor kortere tochten vanuit het kamp, zoals biedingen op de top of bevoorrading tijdens een doorgaande wandeling. Deze afneembare dagrugzak is vaak ontworpen in het bovendeksel of het reservoirvak van de weekendrugzak: hij kan worden losgemaakt van de hoofdrugzak en kan worden omgezet in een heupgordeltas of lichtgewicht rugzak. Zo’n tas kan handig zijn, vooral als je regelmatig reist. 

Regenbescherming 
Als je regen verwacht tijdens je reis, is dit een goed item om mee te nemen. Binnenkanten van pack-stof worden meestal behandeld met een waterdichte coating, maar water kan door naden en ritsen sijpelen. Ook absorbeert de buitenkant van de stof wat water tijdens een stortbui. Een alternatief: spullen intern bundelen in waterdichte opbergzakken. Lichtgewicht spullenzakken kunnen een betere optie zijn in winderige omstandigheden, omdat sterke windstoten een hoes direct van een rugzak kunnen afpellen. 

Toegang
Openingen aan de bovenkant zijn vrij standaard. Omdat items aan de onderkant en zijkanten het moeilijkst te bereiken zijn, zullen slimme inpakkers daar hun nachtuitrusting opslaan en spullen die ze nodig hebben om te wandelen of de hele dag dichter bij de top. Sommige pakketten hebben echter toegang tot het paneel, zodat je de hoofdpakketzak kunt openritsen zonder deze van bovenaf te verwijderen. Houd er rekening mee dat extra functies zoals deze de neiging hebben om zowel ounces als dollars toe te voegen.

Foto: Pixabay.com