RTV Meppel

Lefthand Freddy bij Blues Alert

Het seizoen is nog maar net begonnen, en in de 422e uitzending van Blues Alert heeft presentator Gerrit Kuik al weer live artiesten in de studio. En niet de minste: Fred Reining en Hannes Langkamp van de band “Lefthand Freddy”. De band is uitgegroeid tot een waar bluesinstutuut in binnen- en buitenland. De zanger en gitarist Fred Reining is al tientallen jaren bluesartiest. Het bluesmagazine schreef over hem: “een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist, entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en de zaal in no time op de kop zet”. Hannes Langkamp is drummer bij de band en heeft in het verleden nog bij Harry Muskee gespeeld. De band bestaat verder nog uit Berend ‘Boogie B’ Reining (de zoon van Fred) op gitaar, Jan Diertens op keyboard en André van der Werf op basgitaar.

Fred Reining heeft de muziek samengesteld voor deze 2 uur durende uitzending. Er zijn een paar prachtige oude bluesnummers te horen en ook wat nummers van eigen werk. En dat hij niet alleen goed kan zingen maar ook een goede prater is, blijkt wel op de manier waarop hij de nummers aan elkaar praat, met de nodige anekdotes.
Er is ook nog een primeur, want voordat hun nieuwe CD “Carry On” is uitgebracht, is het titelnummer “Carry on trouble in my life” al te horen in de uitzending.

De complete playlist is terug te vinden op de Facebook-pagina van Blues Alert. De redactie en presentatie was in handen van Gerrit Kuik, de productie en fotografie werd verzorgd door Henk Hoeben. De uitzending wordt herhaald op vrijdag om 22.00 uur en op zondag om 18.00 uur. Het is te ook te beluisteren via “Radio Gemist” op www.rtvmeppel.nl

Foto Henk Hoeben