Regio

Kunstroute Grensloos Kunst Verkennen: kleurrijk, divers en aantrekkelijk

Van 16 mei tot en met 2 juni organiseert Grensloos Kunst Verkennen de tweejaarlijkse kunstroute door IJhorst en de Wijk. Maar liefst 26 internationaal, landelijk en regionaal bekende professionele kunstenaars tonen hun werk op buiten- én binnenlocaties. Heel diverse kunstwerken maken de route aantrekkelijk voor jong en oud.

De 8 kilometer lange route is te wandelen of te fietsen door de Wijk en IJhorst. De route voert door het landschap langs verschillende buitenlocaties. Het landschap, waardoor de Reest meandert, is een grote bron van inspiratie voor veel kunstenaars. Zij hebben hun werk gekozen of speciaal gemaakt in samenhang met de omgeving. Dat maakt Grensloos Kunst Verkennen als kunstroute zo uniek.

De kunstroute 2024 is buitengewoon geschikt voor kinderen. Een ‘kunstwaaier’ vormt de leidraad voor een deel van de route

Van 16 mei tot en met 2 juni van donderdag tot en met zondag, plus 2e Pinksterdag (20 mei) zijn maar liefst 27 locaties te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Een uitgebreide catalogus is de leidraad voor de route en tevens entreebewijs.

Er zijn twee startpunten. In de Wijk bij Atlas Sportcafé aan de H. Tillemaweg 63B en in IJhorst bij Kroko Multipunt aan de Heerenweg 42. Meer informatie: www.grenslooskunstverkennen.nl

Cheryl Groen/ foto Pepijn vd Nieuwendijk Tijdreizigers