Cultuur

Kunstmarkt Schilderskring Diever

Op zaterdag 13 juli organiseert de Schilderskring Diever een kunstmarkt bij de Pancratiuskerk in Diever. Van 10.00 tot 17.00 uur worden bij diverse kraampjes demonstraties gegeven van schilder- en tekentechnieken. Dit is tevens de eerste dag van een drie weken durende tentoonstelling van de Schilderskring Diever. De leden van de Schilderskring exposeren, zoals iedere zomer, hun werken in de Pancratiuskerk. De tentoonstelling is iedere middag gratis te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Op maandagavonden, tijdens de Diever markt, is de expositie geopend tot 20.00 uur.

Omdat de schilderkring 45 jaar bestaat wordt dit keer bovendien een informatieve kunstmarkt georganiseerd. Bezoekers kunnen niet alleen schilderwerk en tekeningen bewonderen, maar ook informatie krijgen over het werken met tekenmaterialen, acrylverf, aquarelverf en olieverf. Liefhebbers kunnen een kunstwerk aanschaffen of een keuze maken uit een variëteit aan kunstkaarten. Ook wordt er een mooi schilderij verloot. Het belooft een creatieve en gezellige dag te worden, waarbij de Schilderskring wordt omringd door mooie auto’s, want er is 13 juli ook Oldtimerdag in Diever. Genoeg reden om een kijkje te nemen.

De Schilderskring Diever is een vereniging van (amateur)schilders uit Diever en wijde omgeving. Zo komen er ook leden uit Ruinerwold, Koekange, Nijeveen, Noordwolde, Appelscha en Oosterwolde. Naast open ateliers, waar de leden gezamenlijk schilderen in het eigen pand De Paletmess in Diever, worden er ook cursussen georganiseerd voor de leden en buitenschilderdagen. Er is ruimte voor nieuwe leden.

Tekst/foto Schilderskring Diever