Evenementen

Koningsdag Meppel 2024 opent traditioneel en met talent

Het Oranje comité had voor deze Koningsdag voor een  uitbundig programma gezorgd. De afgelopen weken waren wat het weer betreft somber en nat maar de weergoden waren de Koning gunstig gezind. Een vrolijk Oranje zonnetje, fris maar in de zon prima te doen. Traditioneel begon de dag op het Kerkplein met de Aubade. Eerst de officiële plechtigheden: Stadsomroeper Jan Vos met de aankondiging, burgemeester Richard Korteland die de Koning feliciteerde, de ceremoniemeester Henk Haze die het programma van de dag toelichtte. Waarna Vicent van Leth, de ceremoniemeester ,op luchtige op  zijn eigen wijze het woord nam.

Leerlingen van OBS de Sprinkels dansten onder leiding van juf Mathilde op het nieuwe Koningslied.  Vincent kondigde respectievelijk optredens aan van Ken Besuijen, Jur Arp en  Anique van Büseck . Ex-stadsdichter Hayat Ezzeroili declameerde een gedicht van haar hand  Voor het podium de Bazuin voor de muzikale initiatieven en begeleiding. Een vol Kerkplein met enthousiaste mensen uitgedost in Oranje  en Rood wit blauw, die even enthousiast de evergreens meezongen. Oranje Boven, Het land van Maas en Waal, het Drenthe Lied en natuurlijk de Ode aan de Meppeler Toren weerkaatsen van de muren van de kerk. Afgesloten werd met het Wilhelmus.

Aansluitend barstten elders in de stad de feestelijkheden los en hadden de kinderen in de Woldstraat al een uur lang  prima klandizie. Meer foto’s op www.rtvmeppel.nl en de socials

Cheryl Groen/ foto Leo de Harder