Schooltv

Kleuters obs Sprinkels rennen voor KWF

Vrijdag werden er de nodige zweetdruppels gelaten: de kinderen van de onderbouw van obsSprinkels liepen een sponsorloop ten behoeve van het Koningin Wilhelmina Fonds op het schoolplein. Op 5 juni aanstaande gaat juf Rowena, leerkracht van groep 1/2, de Mont Ventoux beklimmen met zes vriendinnen. Deze beklimming stelt als doel om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. “Onlangs is de moeder van één van de vriendinnen aan kanker overleden. Als vriendengroep hebben we besloten dat we samen de berg gaan beklimmen”, aldus Rowena.

Deze uitdaging werd door de leerkrachten van de groepen 1 en 2 aangegrepen om juf aan te moedigen door geld op te halen voor het goede doel. “Dat werd een sponsorloop om het een beetje in dezelfde lijn te houden”, vertelt juf Vera Scheper. Tijdens de sportdag van de groepen 6, 7 en 8 was een mooi moment om op de atletiekbaan de nodige rondje te lopen. Alle kleutergroepen kregen tien minuten de tijd om zoveel mogelijk rondjes te rennen. “De animo was groot, zowel onder de kinderen als onder de ouders.

Wat leuk dat we veel ouders langs de kant zagen om aan te moedigen. Dat geeft de betrokkenheid onder de ouders weer”, zegt Vera. Onder luide aanmoedigingen renden de kinderen talloze rondjes. Bezweet en voorzien van een ijsje gingen de kinderen nadien weer terug naar de klas. “Nu gaan we de balans opmaken en kijken wat het opgeleverd heeft. Dan kunnen we Rowena een mooi steuntje in de rug geven en namens de kinderen en ouders een mooi bedrag aan het KWF overmaken”, vertelt Vera enthousiast.

Foto Wout vd Wolde