Nieuws

KiKa Korte Broek actie levert half miljoen op

Deze week hebben korte broeken het straatbeeld veroverd, en niet zonder reden. Duizenden mensen zamelden geld in voor KiKa in korte broek. Samen haalden ze maar liefst €655.963 euro op. Dat is vanmiddag bekend gemaakt tijdens de cheque-onthulling van de voorlopige cheque-opbrengst op basisschool de Waai in Cuijk.

KiKa’s financieel directeur, Remko Veenstra, overhandigde de cheque aan Fedde, die een hersentumor heeft en als geen ander begrijpt waarom geld voor KiKa nodig is. “We willen dat alle kinderen de kans krijgen om beter te worden.”

KiKa streeft naar ‘ieder kind kankervrij’. Dit doet KiKa door het financieren van onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen kanker en 1 op de 5 redt het niet. 

Dat er zo’n groot bedrag is opgehaald, komt vooral doordat er zoveel kinderen meededen aan de actie. Dit jaar deed er een recordaantal van 105 scholen mee. Naast alle scholen deden er ook bedrijventeams en particulieren mee. In totaal trokken zo’n 2.354 individuele actievoerders een korte broek aan voor KiKa.

In totaal heeft KiKa door de jaren heen ruim € 81,5 miljoen besteed aan meer dan 252 onderzoeken. Dit heeft geleid tot een enorme boost in het kinderkankeronderzoek met als resultaat dat de genezingskans van kinderen met kanker in Nederland in de afgelopen 20 jaar is gestegen van 72% naar 81%. KiKa staat jarenlang in de top 5 van bekendste goede doelen met de hoogste waardering.
KiKa krijgt steun van 350.000 gevers, waaronder particuliere donateurs, actievoerders, bedrijven en stichtingen. KiKa is aangemerkt als ANBI en beschikt over CBF-Erkenning. Meer informatie: www.kika.nl

Tekst/Kika / foto Hanneke Mennens