Kerk

Kerk Havelte: Sopraan geeft workshop internationale kerstliedjes

Tips en tricks!’. Wham! Met ‘Last Christmas’? Of kiest u thuis liever voor een Nederlandse klassieker? Komende weken leeft Nederland toe naar de Kerst en velen kleden dat graag aan met bijpassende muziek, om vervolgens zelf ook een nootje mee te zingen.

Daarom heeft de Kerk van Havelte iets leuks bedacht: een Sopraan geeft komende zondag 11 december een workshop over internationale kerstliedjes.

“Omdat het soms heerlijk is om ongegeneerd hardop mee te zingen”, zo schrijft de kerk. Maar sommige noten kunnen best lastig zijn, dat is bij kerstliederen niet anders. Daarover geeft Sopraan Sinje Kiel een workshop kerstliedjes zingen.

Sinje Kiel, inwoner van Havelte, is geschoold op het conservatorium en neemt bezoekers mee op reis door verschillende landen. Wat zingen ze daar aan kerstlie- deren? “We gaan ze horen en zelf zingen en oefenen in het koor van de kerk. Bekende en minder bekende kerstliedjes komen voorbij”, klinkt het in de uitnodiging.>>

Deelname is gratis
U hoeft dus echt geen geschoolde zanger te zijn om mee te doen. “Samen zingen is gewoon leuk en geeft energie. Vele stemmen samen klinken al heel snel goed en mooi! Wel graag voor deze keer opgeven als u komt” Dat kan via lerendeweg@outlook.com.

De workshop is van 15.00 uur tot 16.30 uur op 11 december a.s. . Inloop met koffie en thee vanaf half 3. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld

RTV Meppel/ Foto eigen (2019) Sinje Kiel in concert