Cultuur

Kaylee Landhuis geselecteerd voor Popsport NL

Singer-songwriter Kaylee Landhuis uit Coevorden is geselecteerd voor het landelijke talentontwikkelingsprogramma Popsport. Kaylee mag in de studio van de band De Staat in Nijmegen een song opnemen en een coachingstraject volgen. In dit traject zit uit elke provincie één deelnemer.

Kaylee Landhuis weet zich te onderscheiden door haar liedjes te combineren met gitaar, viool en loop station. Ook heeft ze zich in het Drentse coachingsprogramma flink ontwikkeld. Dit is het belangrijkste criterium om door te mogen naar het landelijke traject.

Tijdens Popsport Drenthe 2021 werden tien acts begeleid door vijf regionale coaches die hen adviseerden op muzikaal gebied, maar hen ook uitlegden hoe de Nederlandse muziekindustrie werkt. Er werd gecoacht op vaardigheden, muziekstijl en eigenheid.

Ook volgend jaar coördineert Stichting Kunst & Cultuur in samenwerking met The Bake Shop een Popsport-traject voor jonge muziektalenten. Bands, singer-songwriters, dj/producers en hiphoppers kunnen zich nu alvast aanmelden door een mail te sturen naar erik@kunstencultuur.nl.

Foto K&C