Nieuws

Isala Meppel heeft nieuwe MRI-scanner

Spectaculaire (drone)beelden van Pedro Sluiter van het intakelen van de nieuwe MRI. Het apparaat werd deze week eerst over het dak verplaatst en daarna via een binnentuin in het nieuwe ziekenhuis in Meppel gezet. “Het was een behoorlijke klus, maar het is allemaal goed gegaan”, vertelt Rick Pierik, projectmanager bij Isala. Voor het nieuwbouwteam stonden de afgelopen weken voor een groot deel in het teken van plaatsen van verschillende medische apparaten, zoals CT-scans, röntgenapparaten en dus ook de MRI.

De operatie loopt mooi op schema. “Het inhuizen van medisch apparatuur vereist een nauwkeurige planning en goede afstemming met allerlei partijen, zoals onze leveranciers en het specialistische verhuisbedrijf”, vervolgt Pierik. “We zijn afhankelijk van de aannemer, die ervoor moet zorgen dat het terrein gereed is. En we hebben de medische technici nodig om de machines te installeren. Te vroeg plaatsen kan niet omdat de MRI-ruimte en de benodigde aansluitingen er dan nog niet klaar voor zijn, te laat kan ook niet omdat je dan geen uitloopmogelijkheden meer hebt. Het duurt nog even voor de daadwerkelijke ingebruikname medio maart 2022. Voor die tijd is er nog genoeg te doen. Als straks alle nieuwe apparaten zijn geplaatst, gaan we in februari over tot de verhuizing van apparatuur uit het huidige ziekenhuis, zoals de mammografie.”

De nieuwbouw van het Isala ziekenhuis in Meppel nadert zijn voltooiing. Op 17 december krijgt Isala de sleutel van het bouwbedrijf overhandigd. In maart volgend jaar volgt de officiële opening. Tot die blijft het (oude) Diaconessenhuis geopend.

Tekst: RTV Meppel.
Foto’s: Pedro Sluiter