Sport

Ingebruikname beweegbank Nijeveen op 3 april

Woensdag 3 april 2024 opent oud dokter Roelof Moes de nieuwe beweegbank in Nijeveen. De beweegbank wordt geplaatst aan de dorpsstraat in Nijeveen, bij de twee jeu de boules banen. De beweegbank is een initiatief van dorpsvereniging Nijeveen en Meppel Actief.

De beweegbank heeft als doel om de inwoners te activeren en vitaal te houden. Bewegen is belangrijk voor iedereen, beter voor de weerstand en voorkomt letsel bij vallen. Tevens heeft de beweegbank een ontmoetingsfunctie in het dorp. De gloednieuwe IPitup- beweegbank is een compact alles-in-ééntoestel dat een grote variatie aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Iedereen die wil bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht je niveau.

Aan de beweegbank zijn meerdere partners gekoppeld zoals fysio ’t Oevertje, fysio Prima Life, SWON Nijeveen, hardloopgroep Nijeveen, het Kerspel, stichting Sport en Beweeg en de gemeente Meppel.

De bank wordt feestelijk geopend in de ochtend rondom 10.00 uur in Nijeveen. Aansluitend geeft de fysiotherapeut van Prima Life een demonstratie van oefeningen.

De bank is mogelijk gemaakt door de gemeente Meppel.

Tekst/foto Meppel Actief