Nieuws

Informatie-uurtje Buurtgezinnen Meppel bij bibliotheek Meppel

Woensdag 14 juni van 11.00 tot 12.00 uur houdt Geke Maes, coördinator van Buurtgezinnen Meppel een informatie-uurtje bij bibliotheek Meppel. Geïnteresseerde vraag- en steungezinnen kunnen hier vrijblijvend aanschuiven voor meer informatie over Buurtgezinnen. Geke vertelt o.a. wat Buurtgezinnen zoal doet voor de gezinnen in Meppel en beantwoordt vragen.

Opvoeden doen we samen met Buurtgezinnen Meppel
Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op de gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen), voor alledaagse en vriendschappelijke hulp rondom de kinderen. Hoe die steun eruit ziet is altijd maatwerk. Het kan gaan om een wekelijkse speelafspraak na schooltijd of in het weekend, mee-eten, logeren of samen iets leuks ondernemen. Zo krijgen de kinderen wat extra liefde en aandacht, en hebben ouders even wat tijd voor zichzelf.

Wees welkom
Kan jouw gezin wel wat steun gebruiken of wil je jouw gezin graag aanmelden voor het bieden van extra steun aan een ander gezin? Kom dan woensdag 14 juni langs en schuif vrijblijvend aan voor meer informatie! Aanmelden hoeft niet maar mag wel: geke@buurtgezinnen.nl

Tekst: aangeleverd/ foto: Wim Goedhart