Nieuws

Huisarts verwijst door naar bibliotheek

Dit najaar slaan de bibliotheek en de huisartsenpraktijken van Meppel en Nijeveen opnieuw de handen ineen om patiënten digitaal mee te kunnen laten doen. Dit doen we met de cursus Digivitaler en Digihulp bij de informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) in óf in de buurt van de huisartsenpraktijk. Mensen weten de informatiepunten te vinden én ook de gratis cursus Digivitaler wordt veel gevolgd. Zo is cursus is samenwerking met huisartsenpraktijk Oosterboer/Brinkman voor de derde keer helemaal volgeboekt.

Ook bij Spectrum Medisch Centrum (Meppel) en huisartsenpraktijk Kolderveen (Nijeveen) weten de patiënten de cursussen te vinden. Voor de cursussen bij deze praktijken zijn nog wel enkele plaatsen beschikbaar. Bij Spectrum start de cursus op 4 oktober. Bij huisartsenpraktijk Kolderveen starten we op 6 december. Ook meedoen? Kijk op https://bind.op-shop.nl/ voor om aan te melden of voor meer informatie.

Naast deze cursussen bieden de bibliotheken in Meppel en Nijeveen ook de cursussen Klik en Tik, Digisterker en Veilig online aan. Ook deze cursussen zijn gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Wel is aanmelden noodzakelijk. Informatie op www.bibliotheelmeppel.nl

Tekst bibliotheek/ foto shutterstock