Regio

Hotel brandt volledig af in Wanneperveen

Bij een hotel aan de Veneweg in Wanneperveen, net over de provinciegrens, is vannacht rond 00.30 uur een grote brand uitgebroken. Het vuur sloeg al uit het rieten dak toen de brandweer arriveerde. Er zijn zover bekend geen gewonden gevallen.

Tegen 04.00 uur had de brandweer de brand onder controle. Het nablussen gaat nog een paar uur duren. “De brand is ontstaan in het deel waar het rieten dak op zit”, vertelt Nick Krijn van de Veiligheidsregio IJsselland. (bron TV Oost)

Het gaat om de uitspanning die veel mensen kenden onder de naam Gasterij De Blauwe Hand. Vorig jaar werd de naam nog veranderd in Giethoorn2Stay. Na drie maanden open te zijn geweest moest het al de deuren sluiten. Eind deze maand zou het pand geveild worden.

Toen het vuur uitbrak waren er zeker zeven mannen in het pand aanwezig. Het gaat waarschijnlijk om arbeidsmigranten die daar tijdelijk verbleven. Ze werden gewaarschuwd door een brandalarm en konden op tijd naar buiten. Hun bezittingen vielen niet meer te redden. Brandweerkorpsen uit onder meer Meppel, Zwartsluis, Vollenhove en Giethoorn werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Het lijkt erop dat een deel van het pand niet meer te redden is. Dat gaat met name om het deel met een rieten dak.

Foto Arjan Tien – Nudrenthe.nl