Ondernemend

Hoe kun je je garagevloeren schoonmaken? 

Commerciële partnerbijdrage

Als je enige tijd in een garage hebt doorgebracht, weet je dat de vloer niet lang onberispelijk blijft. Auto’s lekken olie en vloeistoffen, vuil en bladeren komen naar binnen en verroest gereedschap leunt in de hoek. Op een gegeven moment moet je het opruimen, maar wat is de beste manier? Hier is wat informatie over hoe je je garagevloer op de juiste manier schoonmaakt, bijvoorbeeld als je in deze ruimte hebt gekozen voor een van de mooie gietvloeren

Is je garagevloer schoonmaken echt nodig?
Bij het reinigen van je garagevloer gaat het er niet alleen om hem er mooi uit te laten zien, hoewel het zeker een voordeel is om een sprankelend schoon oppervlak te zien wanneer je binnenkomt. Regelmatig onderhoud van de garagevloer zal ook helpen om langer mee te gaan en schade door slijtage te verminderen. De vloer van je huis zal je dankbaar zijn dat je niet in olie en vuil wordt opgespoord, en dat geldt ook voor je kleding en schoenen als je tijd doorbrengt met projecten in de garage. Tot slot, als je van plan bent om upgrades aan de vloer uit te voeren, zoals afdichten, schilderen of epoxycoaten, maakt een goede reiniging deel uit van het voorbereidingsproces. Ook als je de kosten gietvloer hebt betaald om dit te laten installeren in de garage zul je eerst de vloer moeten reinigen.

Hoe kun je beginnen met het reinigen van je garagevloer?
Voordat je begint, moet alles wat niet permanent is uit de garage worden verwijderd. Trek de auto’s en fietsen weg, gooi het afval en de gebruikte vodden weg en bewaar het gereedschap en de dozen ergens anders voor een tijdje. Je krijgt overal water en schoonmaakmiddelen op en je wilt je eigendommen natuurlijk niet beschadigen. Items op een plank kunnen blijven staan zolang je zeker weet dat ze niet in de weg zitten. Vervolgens wil je een zeildoek of laken over je gipsplaten en stopcontacten plaatsen en los vuil wegvegen met een bezem.

Hoe kun je je garagevloer onder hoge druk wassen?
Nadat je je garage hebt geleegd en geveegd, kun je je vloer weer laten schitteren door hem schoon te maken met een hogedrukreiniger. Je kunt elk type reinigingsmiddel gebruiken dat je wilt – of het nu een ontvetter, een commerciële betonreiniger of een mild reinigingsmiddel is – en dit over de hele vloer aanbrengen met een spuitfles. Je kunt met lage druk op een zeep- en watercombinatie spuiten en vervolgens met hoge druk afspoelen, beginnend aan de achterkant en het gebruikte zeepwater naar buiten duwen. Een hogedrukreiniger is een goede keuze voor deze klus, omdat deze veel minder water verbruikt dan een gewone tuinslang en de garagevloer niet beschadigt.

Wat zijn andere manieren om je garagevloer te reinigen?
Hoewel het gebruik van een hogedrukreiniger een krachtige en snelle manier is om de gietvloeren in je garage schoon te maken, is dit niet de enige manier. Je kunt ook een dweil met harde haren gebruiken met je schoonmaakmiddel, of ouderwetse handen en knieën met een borstel en een emmer. Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in het huren van een vloerpolijstmachine bij je plaatselijke bouwmarkt. Een vloerbuffer schrobt het beton met veel meer kracht dan een dweil of borstel. Om het te gebruiken, breng je eenvoudig de reiniger op de vloer aan en leid je de buffer stap voor stap over het oppervlak. Je kunt het gebruikte zeepsop met een slang wegspoelen.

Foto: Pexels.com