Nieuws

Het Geldloket: gratis ondersteuning bij geldzorgen en/of vragen

Inwoners met vragen of zorgen over hun geldzaken kunnen vanaf maandag 7 maart terecht in het Geldloket Meppel in de bibliotheek van Meppel. Het Geldloket Meppel is één centrale plek waar inwoners terecht kunnen met alle vragen over geldzaken. Medewerkers staan klaar om inwoners te informeren, te helpen of (eventueel) door te verwijzen. Het team bestaat uit professionals afkomstig van verschillende organisaties en beschikt daardoor over veel kennis.

Het Geldloket biedt:
 Hulp bij administratie
 Hulp bij het invullen van formulieren
 Hulp bij het aanvragen van gemeentelijke voorzieningen
 Hulp bij geldzorgen als door een verandering in het leven ook het financiële plaatje verandert
 Hulp bij vragen over geld(zorgen)

Laagdrempelig
Het Geldloket is opgezet door Welzijn Mensenwerk, gemeente Meppel en de Bibliotheek Meppel (Informatiepunt Digitale Overheid). Aan de basis ligt het project ‘De geweldige wijk’ dat in 2021 is gestopt. Tijdens dat project werd duidelijk dat inwoners behoefte hebben aan een laagdrempelige plaats waar ze hun geldvragen kunnen stellen. Het Geldloket Meppel voorziet daar in.

Openingstijden
Het Geldloket is geopend op maandag en woensdag van 11:00 tot 15:00 uur. Er kan zonder afspraak binnen worden gelopen. Liever een afspraak of vragen vooraf? Bel dan met telefoonnummer 085 273 1444. Het adres van het Geldloket is Marktstraat 27 in Meppel (in de bibliotheek).

Foto Pixabay
——————————————-