Nieuws

Het Erf Meppel vierde 25 jarig jubileumfeest

Afgelopen zaterdag was het feest op Het Erf in Meppel. Alle bewoners, cliënten, ouders en verwanten, medewerkers en buurtgenoten waren welkom. Het 25 jarig jubileum van Het Erf werd uitbundig gevierd. Een prachtige mijlpaal om samen bij stil te staan, elkaar te ontmoeten en te genieten van een feestelijke middag vol leuke activiteiten. Yonas Tewelde en Johan Dusseljee, van de raad van bestuur Vanboeijen, verwelkomden deze middag de aanwezigen. Wethouder Jeannet Bos was er namens de Gemeente Meppel.

Naast het ontmoeten waren er volop activiteiten gepland. Draaiorgel de Parel was ook present, een clown, een luchtkussen en er werden meerdere spellen gespeeld. Afsluitend was er een snackwagen én een pannenkoekenkraam waar iedereen kon genieten van een heerlijke snack of pannenkoek. Kortom: voor iedereen was het leuk en lekker genieten.

In 1997 breidde Vanboeijen uit naar Meppel. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Vanboeijen. Na 42 jaar daarvoor in Assen te zijn begonnen groeide Vanboeijen verder door in Drenthe waarbij Meppel als tweede hoofdlocatie werd gekozen. Op een prachtige nieuwe woonvoorziening voor bewoners en cliënten op Het Erf, in de wijk Oosterboer in Meppel. Natuurlijk was dit een spannend moment. Een aantal bewoners verhuisde van Assen naar Meppel wat soms best ingrijpend was. En medewerkers gingen van Assen mee naar Meppel wat ook een enorme verandering was.

Ondertussen biedt Het Erf plaats aan ongeveer 130 bewoners en is het uitgegroeid tot een begrip in de buurt en in de regio. Met mooie locaties, een spelbibliotheek, een sportzaal en zwembad, horecagelegenheid De Boei en meerdere ruimtes die worden gebruikt voor dagbesteding, is Het Erf een locatie waar Goed Leven – Mooi Werk – Met elkaar samenkomt. Ook zijn er veel vrijwilligers uit de buurt betrokken bij de bewoners op Het Erf.

Foto Alle Faber