Sport

Hardloopwedstrijd op TT-circuit krijgt vergunning

Aanstaande zaterdag staat het TT-circuit in het teken van de hardloopwedstrijd TT-Run. Burgemeester Marco Out en de Gemeente Assen hebben toestemming verleend voor een sportactiviteit zonder publiek op de 4,5 km lange baan.

Dat betekent dat de TT-Run dit jaar geen evenement is met rand-activiteiten, horeca en entertainment. Het circuit uitsluitend gastheer is om te hardlopen.

Ontvangst en toegang is alleen op basis van registratie vooraf. Tot aan de start is het belangrijk dat iedereen 1,5 meter afstand houdt. Tijdens de wedstrijd mag hiervan afgeweken worden indien dat nodig is. Om de afstanden toch zoveel mogelijk te bewaken wordt er hardgelopen in groepen van 50 deelnemers. Deelnemers stromen de hele dag in en uit in tijdsloten. Er mogen totaal 1000 mensen meedoen. Na de finish is de 1,5 meterregel weer van kracht en lopen de deelnemers weer naar de uitgang. En dit alles vindt plaats in de open lucht.

De organisatie is erg blij dat alle doelgroepen aangeboord kunnen worden. Er wordt ook een wedstrijd voor basisscholen (Mini TT-Run) georganiseerd. Verder doen ook zorginstellingen uit Assen en omgeving met de Alternatieve TT-Run. Er zijn al inschrijvingen van Cosis, VanBoeijen en Ko-Bus.

Foto Pixabay