Sport

Grotere kans op succesvolle 4Daagse Nijmegen met Via Vierdaagse

Op 23 januari 2023 start de inschrijving voor het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse. Het programma is een initiatief van Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) en Stichting DE 4DAAGSE. Voor het 12e jaar helpt Via Vierdaagse debutanten zich op een verantwoorde wijze voor te bereiden op het grootste wandelevenement ter wereld. En met bewezen succes! Gemiddeld loopt 93% van de Via Vierdaagse-deelnemers de 4Daagse succesvol uit (bij overige debutanten is dit 87%). De inschrijving start op maandag 23 januari om 10:00 uur via www.viavierdaagse.nl.

Professioneel programma
Via Vierdaagse is ontwikkeld in samenwerking met professionele wandeltrainers. Deelnemers krijgen toegang tot een speciale trainingsmodule in de Wandel.nl-app. Hierin vinden zij een trainingsschema. Ook krijgen zij via de app wekelijks tips en een toelichting op de training van die week. Daarnaast kunnen de deelnemers met specifieke vragen terecht bij een specialistenteam.

Webinars
Het programma start met een digitale kick-off van wandelcoach Bart Putman op donderdag 9 februari 2023. Gedurende het programma krijgen de deelnemers tijdens diverse webinars meer informatie over de 4Daagse en een goede training hiervoor. Verder maken ook een gegarandeerd startbewijs voor de 4Daagse en het lidmaatschap van KWbN onderdeel uit van Via Vierdaagse.

Inschrijven
Deelname aan Via Vierdaagse staat open voor alle deelnemers die nog nooit succesvol hebben deelgenomen aan de 4Daagse en die zich gedegen willen voorbereiden. Inschrijven is mogelijk via www.viavierdaagse.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen. Deelname kost €169 (leden van KWbN betalen €154). Dit bedrag is inclusief een gegarandeerd startbewijs voor de 4Daagse.

Via Vierdaagse light
Alle overige deelnemers aan de 4Daagse kunnen dit jaar voor het eerst deelnemen aan een light versie van het voorbereidingsprogramma. Zij schrijven zichzelf in bij de 4Daagse en kunnen zich daarnaast vanaf 23 januari inschrijven voor Via Vierdaagse light via www.viavierdaagse.nl. De trainingsmodule wordt na betaling van €60,- zichtbaar in de Wandel.nl-app. Ook kunnen deze deelnemers meekijken met de webinars. Begeleiding door het specialistenteam en een startbewijs voor de 4Daagse zijn niet inbegrepen bij de light versie.

Waarom Via Vierdaagse?
Met het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse willen KWbN en Stichting DE 4DAAGSE deelnemers aan de 4Daagse helpen bij een optimale voorbereiding op dit uitdagende wandelevenement. “Wij weten dat, naast vele doorgewinterde wandelaars, er juist aan dit evenement ook veel debutanten en minder ervaren wandelaars deelnemen”, vertelt Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWbN. “Onderschatting van het belang van een goede voorbereiding ligt bij een aantal van hen op de loer. Met ons gedegen en bewezen effectieve voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse helpen wij hen bij een gezonde voorbereiding op de 4Daagse. Tijdens het hele programma speelt ook het plezier in wandelen een grote rol. Door deel te nemen aan Via Vierdaagse en een succesvolle 4Daagse te lopen, laten wij ook vele niet-wandelaars de geneugten van het wandelen ervaren. Wandelen leidt tot een gelukkiger en gezonder leven en we laten dit de debutanten graag ‘aan den lijve’ ervaren.”

Via Vierdaagse / Foto Kirsten den Boef