Regio

Grote zorgbehoefte nauwelijks te verzekeren

Nederlanders die gedurende het jaar veel zorg nodig hebben, hebben steeds minder keuze uit zorgpolissen. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite https://zeker.com/. Zij kwamen tot de conclusie dat er voor mensen met veel zorgbehoeften de afgelopen jaren steeds minder polissen zijn. Zo constateerde Zeker.com dat de keuze uit polissen met ruime dekkingen voor onder andere tandartskosten, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen steeds geringer worden. Bovendien zijn de premies fors gestegen.

Onbeperkt fysiotherapie verzekeren bijna onmogelijk
Wie veel behandelingen fysiotherapie nodig heeft, heeft komend jaar nauwelijks keus meer. Waren er in 2016 nog tien polissen met een onbeperkte vergoeding. In 2022 is er nog maar één polis die online afgesloten kan worden. Bovendien is de premie fors gestegen. In 2016 was de gemiddelde premie 80,63 euro per maand en in 2022 is dat 127,42 euro per maand. Een verschil van ruim 560 euro per jaar.

32 procent minder polissen voor ruime vergoeding tandarts
Ook Nederlanders die per jaar een vergoeding van 1.000 euro of meer voor tandartskosten willen, hebben steeds minder keus. Zeker.com rekende uit dat het aantal polissen in drie jaar tijd met 32 procent is gedaald. Bovendien is de gemiddelde premie in drie jaar tijd met 10 euro per maand gestegen.

Het hele artikel vindt u op https://zeker.com/ .Tot eind dit jaar kunnen verzekerden overstappen van zorgverzekeraar. Opzeggen kan tot en met 31 december, een nieuwe zorgverzekering vergelijken en afsluiten kan tot en met 31 januari 2022.

Foto Shutterstock