GroenLinks Meppel kiest Anouk de Vlieg als lijstaanvoerder

Anouk de Vlieg is door de leden van GroenLinks Meppel gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze voert een lijst aan met een mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten. GroenLinks-voorzitter Bort Hartog is verguld met de keuze voor De Vlieg. “Met Anouk hebben we een politiek ervaren aanvoerder met een ‘groen’ en ‘rood’ hart. Ze was de afgelopen jaren voor Meppel ook een sterke ambassadeur van inclusiviteit en diversiteit, denk aan de succesvolle invoering van de Regenboogweek in Meppel. Daarnaast heeft ze als fractievoorzitter een krachtig team om haar heen gebouwd. Deze verbindende eigenschappen van Anouk zijn belangrijk, vind ik. Zeker met het oog op onze ambitie om minstens een of twee extra zetels te veroveren”.

Anouk vindt het een eer dat ze weer lijsttrekker voor GroenLinks Meppel mag zijn. “Graag werk ik verder aan een betrokken, betrouwbare en duurzame gemeente Meppel. Een gemeente met een groen kloppend hart. Dat kan ik gaan doen met een fantastisch team om me heen. Samen aan de slag voor Meppel. Dat is ook zo nodig. Meppel kan echt zo veel groener, socialer, betrouwbaarder en duurzamer worden!”

De afgelopen jaren heeft Anouk zich hiervoor ook al ingezet. De gemeente Meppel werkt bijvoorbeeld nu actief aan de acceptatie van LHBT+personen, waar de regenboogweek een voorbeeld van is. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn stappen gezet. Reclamefolders komen alleen nog in brievenbussen van mensen die ze echt willen. En voor wegwerpplastic op evenementen in Meppel wordt een alternatief gezocht.

De Vlieg is tevreden met deze resultaten, maar vindt dat er veel meer nodig is. “De klimaatcrisis vraagt nu om actie. Ons initiatief om te gaan werken met een klimaatbegroting heeft het door Sterk Meppel, de VVD en het CDA niet gehaald. Dat betekent dat we op het gebied van duurzaamheid niet weten waar de gemeente Meppel staat. Zo teleurstellend dat de gemeente Meppel nu geen klimaatverantwoordelijkheid neemt! Tijd om te stoppen met uitstellen en starten met actie. Daar blijft GroenLinks Meppel zich voor inzetten”.

Foto GroenLinks