Schooltv

Gratis techniek-dag voor jongeren met 30 bedrijven in Steenwijk

Om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek organiseert Sterk Techniek Onderwijs (STO) regio Meppel en Steenwijk op 8 oktober aanstaande het event Techniek Tastbaar. Het evenement is op locatie bij RSG Tromp Meesters in Steenwijk.

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering hebben effect op de manier waarop wij leven én werken. Daarmee blijven er de komende jaren volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ict.

Het werk in de techniek wordt steeds meer allround, wat vraagt om flexibele en breed inzetbare medewerkers. Net als in andere vakgebieden hebben automatisering, digitalisering en robotisering groeiende invloed op de werkinhoud. Het arbeidsmarktperspectief op ieder niveau in de techniek is heel goed, maar leerlingen hebben zelden een goed beeld van techniek.

Daarvoor vindt de STO het belangrijk om die leerlingen vroeg in aanraking laten komen met diverse facetten van techniek. “Het is vooral effectief als we in hun schoenen gaan staan en in hun belevingswereld komen om de link te maken met techniek.”

Op 8 oktober zullen 30 regionale technische ondernemers laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Diverse branches zijn vertegenwoordigd en geven hiermee een breed beeld van alle mogelijkheden in de techniek, zoals o.a. : installatietechniek, autotechniek, automatisering, metaalbewerking, waterschap, aandrijftechniek, techniek in de zorg, scheepsbouw etc.

Elk bedrijf heeft een interessante doe-activiteit bedacht voor de leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Zo is er VirtualReality aanwezig en kunnen bezoekers een muur bouwen.

“Wij begroeten ook graag de leerkrachten en ouders/verzorgers van de leerlingen. Zij hebben een grote invloed op de keuzes die de kinderen maken en daarom laten wij ook hen kennis maken met de wereld van de techniek van tegenwoordig en die van de toekomst”, schrijft STO.

Benieuwd of techniek iets voor jou is en woon je in de buurt van Steenwijk? Beleef het zelf en kom langs en neem je ouders, vriendjes en vriendinnetjes mee!

Datum, tijd en locatie: vrijdag 8 oktober 2021 van 12.00 uur tot 20.00 uur bij RSG Tromp Meesters, Stationsstraat 40 in Steenwijk. Toegang is gratis

Foto GoogleStreetview