Nieuws

Gratis cursus ‘Zorg om dementie’

Speciaal voor naasten van mensen met dementie in Meppel die thuis wonen lanceert Noorderboog in oktober de gratis cursus ‘Zorg om dementie’.

In het verleden gaf Noorderboog deze cursus al aan naasten van mensen met dementie die in de verpleeghuizen van Noorderboog verblijven. Dankzij een subsidie van de Gemeente Meppel en Netwerk Dementie Drenthe kan Noorderboog deze cursus nu ook beschikbaar stellen voor naasten van mensen met dementie die thuis wonen. Hierdoor krijgen meer mensen de kans om deel te nemen en waardevolle inzichten en tips te verkrijgen om beter om te gaan met de uitdagingen die dementie met zich mee kan brengen. Hilde van Es, ervaren GZ-psycholoog, en Modai van Dijk, deskundig maatschappelijk werker leiden deze cursus.

Dementie kan veel onbegrip en vragen oproepen. Wat veroorzaakt het? Hoe verloopt de ziekte? Waarom verandert het gedrag? Hoe kan ik daarmee omgaan? En welke mogelijkheden zijn er in de toekomst? De cursus ‘Zorg om dementie’ biedt antwoorden op deze vragen.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten, die gepland zijn op woensdagavond 18 oktober, 1, 8 en 22 november van 19.00 tot 21.00 in Cultureel Centrum De Plataan in Meppel.

Voor meer informatie en voor aanmelding kunnen belangstellenden terecht op de website van Noorderboog: www.noorderboog.nl/cursusdementie

Tekst Noorderboog/foto Pixabay