Nieuws

Grachtenfestival Meppel 2022 gaat door

Het bestuur van het Grachtenfestival Meppel heeft donderdagavond de knoop doorgehakt en besloten om de organisatie van het Grachtenfestival 2022 op te starten. Dit betekent dat in het weekend van 10-11-12 juni het 16e Grachtenfestival gehouden zal gaan worden.

Nadat afgelopen dinsdag de nu al legendarische woorden “Nederland gaat weer open” door oud Meppeler en nu minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers werden uitgesproken, was het eigenlijk wel duidelijk.

In de periodieke bestuursvergadering waren alle bestuursleden het er al snel over eens om er in het 2e weekend van juni weer een mooi evenement van te maken.

Ondanks de teleurstellende periode, waarin het evenement twee keer afgelast moest worden, bleef de spirit binnen de organisatie er goed in zitten. Op de achtergrond heeft de organisatie niet stil gezeten om bij positieve berichten snel te kunnen schakelen.

De contacten met vele betrokkenen zijn tijdens de pandemie goed onderhouden waardoor de organisatie de zaken weer snel op kan pakken.

Het programma zal nu verder in detail worden uitgewerkt, maar de vaste publiekstrekkers als de historische vloot , de braderie, het balgenfestival, het piraten-shantykorenfestival zullen zeker weer op het programma staan. Ook heeft de Koninklijke Marine hun medewerking al weer toegezegd en zullen als het aan hun ligt grootser uitpakken dan ooit.

In hoeverre de organisatie met beperkende maatregelen te maken krijgt, is in dit stadium nog niet bekend. De komende periode zal ook benut worden om met de lokale overheden en partners tot overeenstemming te komen om er een mooi en verantwoord evenement van te maken.

Foto Leo de Harder