Nieuws

Google zoekt vlogger met 65 jaar levenservaring

Google heeft het afgelopen weekend een opvallende vacature geplaatst. Het bedrijf is op zoek naar een vlogger in spé met bij voorkeur 65 jaar aan levenservaring die staat te springen om avonturen te beleven en deze vast te leggen in een eigen vlog op YouTube.

Google neemt dit initiatief naar aanleiding van een onderzoek van ouderenorganisatie ANBO, waaruit is gebleken dat deze generatie enthousiast is over het gebruik van nieuwe technologie, maar vaak niet goed weet waar te beginnen. Met de vlogger wil Google 65-plussers praktische tips bieden voor het gebruik van deze technologie. Geïnteresseerden kunnen een korte video insturen om zichzelf kandidaat te stellen voor de functie.

De vlogger in de dop wordt ingewerkt door een bekende Nederlandse vlogger. Daarna volgen nog meer ervaringen die in een eigen vlog-serie worden vastgelegd. In de vacaturetekst worden activiteiten benoemd als het fotograferen van een wilde vossenfamilie onder leiding van een bekende natuurfotograaf, racen met een bekende autocoureur of salsadansen met een van de beste choreografen van Nederland.

De aanstelling van de functie is tijdelijk; de vacaturetekst spreekt van “twee maanden boordevol aan dit soort onvergetelijke ervaringen”. De vlogger ontvangt een vergoeding en krijgt ondersteuning van producten en diensten van Google om de ervaringen nog leuker te maken. De avonturen van de 65+-vlogger zullen te volgen zijn op het YouTube-kanaal van Google Nederland.

https://www.nationalevacaturebank.nl/vacature/fcebe7f8-0080-464e-96ec-c8b63cc45aa3/google-zoekt-vlogger-met-levenservaring-m-v-x

Foto Pixabay