Nieuws

Goede bezochte, gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in Meppel

Meppel had dinsdagavond een goede bezochte, gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst in de schouwburg Ogterop. De presentatie werd gedaan door Herwin Lokken. De muzikale omlijsting door Tim Kamphuis en Daphne Ditshuizen. Wakker Nijeveen was er met cabaret en een parodie op Puy du Fou, het themapark. Verder Holland Talent winnaars Rick en Aimee en de creative dance company Oxygen beide met een geweldig optreden. Maar voor de show uit hield burgemeester Korteland zijn traditionele nieuwjaarstoespraak met de volgende overdenking.

Hij  vraagt inwoners met elkaar in gesprek te gaan over misdragingen in het uitgaansleven. Volgens de burgemeester gaat het te vaak mis in de Meppeler binnenstad.

“Op het moment dat de terrassen dichtgaan en er meer drank in de man en de vrouw zit, gaat het te vaak mis”, zei Korteland vanavond in zijn nieuwjaarsbijeenkomst in schouwburg Ogterop. “Hulpdiensten, handhavers en horecapersoneel zien te veel gedrag dat niet door de beugel kan.”

Afgelopen jaar was er regelmatig sprake van geweld in het uitgaansgebied van Meppel. Daarnaast wees de burgemeester op het rotzooitrappen door uitgaanspubliek. “Niet normaal”, vindt hij.

Korteland is er klaar mee dat de overheid druk is met handhaven en opleggen van sancties. “Ik doe de dringende oproep: heb het er met elkaar over. Met je broer, zus, kind of vriendengroep. Samen zorgen we ervoor dat avonden in Meppel ook gezellige avonden zijn. Ik zit er niet op te wachten nog meer centrumverboden in te stellen.”

Cheryl Groen RTV Meppel/ Foto Leo de Harder