Nieuws

Goed leven met en voor jongeren in Meppel

Op 22 juni werd in het kader van de afronding van het studiejaar, onder grote belangstelling van gemeente, raadsleden, de wethouder en vele professionals, de eerste expositie gehouden waarin het Goed leven met en voor jongeren centraal stond. In september 2021 is Livinglab “Goed leven met en voor jongeren” gestart. Het afgelopen studiejaar is er met ruim 200 jongeren uit Meppel gesproken over de betekenis van Goed leven. Studenten van Hogeschool Windesheim gingen op verschillende manieren in gesprek met jongeren over wat zij belangrijk vinden in het leven, waar ze blij van worden en waar ze meer van zouden willen.

In de theaterzaal van MFC de Plataan werd na een spetterende opening van de studenten kort stil gestaan bij alle resultaten. Daarna was er ruimte om rond te lopen langs alle posters en in gesprek te gaan met elkaar over de resultaten en mogelijke samenwerkingen voor het komende studiejaar. Tijdens de expositie werd in ieder geval duidelijk dat uit deze eerste uitkomsten veel samenwerkingsmogelijkheden kunnen ontstaan, professionals graag willen aansluiten en er een eerste mooie beweging is gemaakt binnen Meppel. Voor komend studiejaar staan er alweer 20 studenten klaar om de volgende stappen te zetten.

Het Livinglab is een initiatief van Hogeschool Windesheim in samenwerking met Regiocampus.. Op vraag vanuit de Taskforce van gemeente Meppel is er ingezet op goed leven voor jongeren. Geïnteresseerde partijen, kunnen contact opnemen met de Regiocampus via info@regiocampus.nl. Zij zorgen voor verbinding met de juiste contactpersoon.