Glasvezel voor bedrijventerreinen in Meppel

Bedrijventerreinen Blankenstein, Meppel-Noord en Oevers in Meppel worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Nog dit voorjaar wordt er gestart met de aanleg.

Aanleg glasvezel
Glaspoort legt samen met aannemer FiberWise bijna 8 kilometer glasvezel aan om de op deze bedrijventerreinen gevestigde ondernemers aan te sluiten. In totaal wordt bijna 12 kilometer gegraven. Tijdens de aanlegwerkzaamheden blijven de bedrijfspanden bereikbaar.

Het belang van glasvezel
Naar verwachting kunnen ondernemers nog dit jaar profiteren van de voordelen van glasvezel. Supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet is van groot belang voor hun dagelijkse bedrijfsvoering. Met de aanleg van glasvezel draagt Glaspoort bij aan de verdere ontwikkeling van deze gemeente.

Michel Wolken over glasvezel
“Glasvezel op deze bedrijventerreinen zorgt voor een goede stap voorwaarts voor de lokale ondernemers. Het verstevigt hun concurrentiepositie”, aldus Michel Wolken, projectmanager Glaspoort.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting
De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in een pand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting biedt Glaspoort ondernemers de mogelijkheid om en zich voor te bereiden op de digitale ontwikkelingen.

Over Glaspoort
Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met die joint venture versnelt zij de
glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en
bedrijven voorzien van een toekomstvaste glasvezelkabel. Wat Glaspoort betreft wordt glasvezel de
standaard. Met een glasvezelaansluiting van Glaspoort is men klaar voor de toekomst.

Tekst/foto aangeleverd