Nieuws

Geslaagde Eerste Opkomst van Scouting Meppel

Scouting Meppel heeft afgelopen zaterdag op het Bleekerseiland haar opkomst van het seizoen gevierd. Ongeveer 75 Welpen, Scouts en Explorers en hun leiding waren hierbij aanwezig. Na hele leuke zomerkampen in Zwolle, Beilen, Schildmeer en Kolding (Denemarken) zagen alle jeugdleden en vrijwilligers elkaar weer.

Overvliegen
Elk jaar vliegen de oudste kinderen van hun groep over naar een volgende speltak. 10 Welpen roeiden in een zeilpunter naar de Land- of Waterscouts. 8 Scouts moesten op een zelf geknoopt vlot naar de Explorers varen. Zij hielden het hierbij helaas niet droog, wat met het mooie weer ook geen straf was.

Doop van sleepboot Skua
Scouting Meppel heeft sinds dit jaar een eigen sleepboot, de Skua. Deze sleepboot werd door Scouting Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek weggegeven nadat zij zelf een nieuwe sleepboot hadden gebouwd. De Waterscouts hebben hiervoor een plan gemaakt wat als beste uit de bus kwam. Met deze sleepboot kunnen de Waterscouts er eenvoudiger op uittrekken en meer tijd besteden aan het zeilen zelf. De Skua kwam afgelopen zomer al heel goed van pas om de lelievletten naar het zomerkamp aan het Schildmeer bij Appingedam te slepen. Afgelopen zaterdag is de Skua officieel in gebruik genomen en natuurlijk ook feestelijk gedoopt. Speciaal voor het gebruik en onderhoud van de Skua is een speciale Waterstam opgericht, de Aqua Tribus.

Bungeeroeien, touwtrekken en bruggen bouwen
Na het overvliegen en de doop van de Skua gingen de Scouts aan de slag met allerlei leuke spellen op en rond het Bleekerseiland. Zo bouwden ze bruggen naar ontwerp van Leonardo Da Vinci met alleen palen en dus zonder hulpmiddelen als touwen en streden ze welk groepje het sterkste was met bijvoorbeeld touwtrekken of bungeeroeien.

Vanaf dinsdag gaan de gewone opkomsten weer van start. Bij de Welpen (7 tot en met 10 jaar) is door alle overvliegers weer ruimte ontstaan voor nieuwe kinderen om kennis te maken met Scouting Meppel. Kijk voor meer informatie op www.scoutingmeppel.nl

Foto Bas Oosterhof