Nieuws

Gerco Ridderman en Petra van den Dolder zijn Klimaatburgemeesters

Gerco Ridderman (41) en Petra van den Dolder (38) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Meppel noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Gerco Ridderman en Petra van den Dolder de inwoners van Meppel inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor deze benoeming ontvingen Gerco en Petra een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Meppel.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw, waaronder Gerco en Petra uit gemeente Meppel. Met deze eervolle benoeming hopen zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling.

Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren Gerco en Petra zijn veel met het klimaat bezig en hopen met hun duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Gerco Ridderman, huisschilder: “Schilderen kan anders: duurzamer. Dat is gezonder voor schilder en opdrachtgever. Elektrisch vervoer, minerale muurverven, verf op basis van herwinbare grondstoffen of water in plaats van terpentijn. Het zijn zomaar een paar simpele stappen die gezet kunnen worden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.”

Foto Klimaatweek