Cultuur

Gekleurd Grijs; Culturele actiemaand voor senioren

In de gemeente Meppel doen drie culturele instellingen mee met Gekleurd Grijs.

In het Stedelijk Museum Meppel wordt op 3 en 10 juni ingezoomd op het werk van Stien Eelsingh. Deze kunstenares is onlosmakelijk verbonden aan Staphorst. In haar werk neemt de plaatselijke bevolking een prominente plek in. Onder leiding van beeldend kunstenaar Elisa van den Berg wordt het werk onder de loep genomen. In deze zogeheten beeldbeschouwing leren deelnemers beter kijken naar kunstwerken in het algemeen en die van Stien Eelsingh in het bijzonder.

Havixhorst
Beeldenpark de Havixhorst in Schiphorst heeft vele figuratieve beelden die gemaakt zijn vanaf begin twintigste eeuw tot nu. Alle beelden hebben een verhaal. Op 14, 21 en 28 juni vindt een kunsthistorische rondleiding langs plaats de bijzondere beelden met leuke anekdotes en soms ontroerende en spannende verhalen.

Gekleurd Grijs aanbieding in Schouwburg Ogterop
Speciaal voor Gekleurd Grijs biedt Schouwburg Ogterop in Meppel senioren extra korting op het concert van het Nederlands Blazers Ensemble. Op 1 juni speelt het ensemble Vier Letzte Lieder van Straus. De kortingscode is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl

Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken. In juni vindt de culturele actiemaand Gekleurd Grijs plaats. In heel Drenthe organiseren instellingen en kunstenaars bijzondere activiteiten voor senioren. Van workshops tango tot acteren en van schilderen tot zingen. Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Foto Peter Lodder (Gemeente Meppel- Schouwburg Ogterop concert Nederlands Blazers Ensemble)