Regio

Geerke Heijs Drents Aanspreekpunt Bijenstichting

Vanaf januari 2024 is Geerke het Provinciaal Aanspreekpunt van de Bijenstichting voor de provincie Drenthe. Ze woont in Roden (geboren en getogen) en vroeger kwam ze veel in de omgeving van Hoogeveen, Nieuwlande en Hollandscheveld. Ze is een echte fan van Drenthe en heeft een passie voor
de wilde bijen. Denk hierbij niet aan de honingbij, maar aan de solitaire bijen en uiteraard de hommels. Over deze dieren valt ontzettend veel te vertellen; “als ik noem dat er een bij is die op een vosje lijkt of dat er één is die naar citroen ruikt of dat er een bij is die perfecte rondjes uit een blad kan snijden, dan hoop ik dat ik je aandacht heb!


Het gaat niet goed met de wilde bij, 55% van de 359 wilde bijensoorten in Nederlands is bedreigd of zelfs verdwenen. Er zijn 29 soorten hommels en 19 daarvan staan op de rode lijst. We moeten ze helpen. En dat kan met heel leuke en makkelijke stapjes. Voor iedereen met een tuin of balkon haalbaar.
“De wilde bijen verdienen per direct ondersteuning en daar ga ik mij in Drenthe voor inzetten”. Bijen zijn niet alleen cruciaal voor het voortbestaan van bloemen, maar ook voor het voortbestaan van de mensheid.

Bij Geerke Heijs kunt u terecht wanneer u interessant provinciaal nieuws heeft met betrekking tot de wilde bijen, wanneer u informatie wilt over bijv. het opstarten van een lokaal initiatief of wanneer u vragen heeft die de bijen betreffen.

Wilt u naar aanleiding van dit persbericht meer informatie ontvangen of hier aandacht aan besteden? Het Provinciaal Aanspreekpunt van de provincie Drenthe is te bereiken via drenthe@bijen-educatiecentrum.nl

Tekst/foto Geerke Heijs