Nieuws

Gedeputeerde Henk Jumelet komt naar Nijeveen

Op 13 maart a.s. wordt om 20.15 uur in dorpshuis ‘De Schalle’ een informatieavond gehouden van Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen. Speciale gast is de gedeputeerde van provincie Drenthe; Henk Jumelet. De gedeputeerde heeft ‘Klimaat en energie, inclusief Regionale Energie Strategie’ in zijn portefeuille en praat de aanwezigen deze avond met name bij over de actuele ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie. De opgaven hiervoor zijn komende jaren groot.

Duurzaam Nijeveen
Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen is de basis voor de verschillende projecten die in Nijeveen worden uitgevoerd op het gebied van duurzaamheid. Alle Nijeveners kunnen hierin participeren. Er worden verschillende aspecten van duurzaamheid opgepakt: energie opwekken, energie besparen, maar ook op duurzame en verantwoorde wijze omgaan met energie, grondstoffen en de leefomgeving. De uitnodiging aan de gedeputeerde om een update te geven en vragen te beantwoorden sluit aan bij de initiatieven die worden ontwikkeld of de projecten waar de energiecoöperatie bij betrokken is.

Algemene ledenvergadering
Voorafgaand aan de informatiebijeenkomst wordt om 19.00 uur de algemene ledenvergadering van EC Duurzaam Nijeveen gehouden. Leden van de coöperatie hebben persoonlijk de agenda en benodigde stukken ontvangen. Wie nog geen lid is van Duurzaam Nijeveen kan lid worden via www.duurzaamnijeveen.nl. Het lidmaatschap kost slechts €10,- per jaar.

Tekst/foto duurzaamnijeveen.nl