Nieuws

Fiets4Daagse 30 juli – 4e dag richting Giethoorn

De routes gingen op zondag richting Giethoorn. In dit prachtige dorp, met z’n grachten en bruggetjes, deed de Fiets4daagse o.m. De Arendshorst aan. Hier kon je een kano of bootje huren om het Nationaal Park de Weerribben te verkennen. Ook het Kulturhus De Eendracht met de Open Expo Duo Kunstig kon worden bezocht. Willie Hakvoort en Marja de Jong-Hakkaart zijn bevriende kunstenaars uit Zwolle en zij ontvingen de bezoekers om hun werk toe te lichten.

Daarnaast was er in het Kulturhus van Giethoorn gelegenheid om een kopje koffie, drankje en/of kleine versnapering te nuttigen. Na Giethoorn ging de 60km richting de Woldberg en Residence De Eese. Na de Woldberg kwamen de 60 en de 40 km weer samen om via Onna naar Nijeveen te fietsen en een bezoek te brengen aan Boerderij Koldermelk op de Kolderveense Bovenboer.

Naast de 40, 60 en 80km route had startplaats Meppel voor de supersportievelingen een MTB tocht. Mountainbiken in de Staatsbossen! Dat kon op zondag 30 juli. Vanaf Sportpark Ezinge fietste je in 35min naar de Staatsbossen waar een 28km lange MTB route was uitgezet. En bij terugkomst op Sportpark Ezinge stond er een lekker koel biertje/frisje voor je klaar.

Tekst RTV Meppel/ foto Leo de Harder