Nieuws

Festival van Geluk in Meppel kreeg bruisende start

Zaterdag werd het Festival van Geluk officieel geopend door burgemeester Richard Korteland en vertegenwoordigers en bestuursleden van Merk Meppel en het Festival van Geluk.

Na een deel van de Route van Geluk te hebben gefietst arriveerde de groep bij de jarige Meppeler Toren. Die maakt onderdeel uit van de Route van Geluk en was stopplaats om samen met de burgemeester het Festival van Geluk te openen. De bedoeling was buiten voor de kerk maar door het wisselvallige weer verhuisde de officiĆ«le handeling naar binnen. Waar de voorbereidingen voor het ondernemersgala even werden stilgelegd t.b.v. de handelingen..

In de kerk opende burgemeester Richard Korteland de dialoog door de aanwezigen welkom te heten en al vast een succesvolle maand toe te wensen. Marieke Navarro memoreerde nog aan de belangstelling van nationale en regionale media voor het jubileum van de Grote of Mariakerk en het Festival van Geluk. Het heeft Meppel landelijk veel extra belangstelling opgeleverd op de media en de website. Ook vertelde ze dat er maar liefst 35 activiteiten zullen plaatsvinden in de komende maand.

Korteland onderschreef het belang van al die extra belangstelling voor het mooie Meppel en alle initiatieven die hierbij worden ontwikkeld.

Vervolgens gingen de overige aanwezigen meer in detail de activiteiten toelichten die de komende dagen en weken staan gepland. Na de toelichting was het tijd voor de bruisende opening van het Festival van Geluk.

Voor de toost uit bedankten Richard Korteland en Marieke Navarro allen bij het Festival van Geluk betrokken vrijwilligers voor hun inzet. Alle activiteiten zijn te vinden op de website www.ontdekmeppel.nl in de rubriek Festival van Geluk.

Tekst en Foto RTV Meppel