Nieuws

Ferr-Tech Meppel 1e in KVK innovatie top 100 (2023)

Ferr-Tech uit Meppel, wereldleider in Ferraat(VI)-toepassingen voor industriële afvalwaterzuivering, is uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf van Nederland en heeft de eerste plaats gewonnen in de 18e KVK Innovatie Top 100 voor hun innovatie FerSol. De officiële bekendmaking vond plaats tijdens een speciaal evenement op DeFabrique Evenementenlocatie in Utrecht op 30 november.

Erkenning van inzet voor duurzaamheid en innovatie
De KVK Innovatie Top 100 erkent en viert de meest innovatieve bedrijven in Nederland. Van de 300 aanmeldingen is Ferr-Tech de onbetwiste winnaar geworden en heeft daarmee de toppositie in een veld van meer dan 100 opmerkelijke innovaties behaald. De vakjury, onder leiding van Ruud Koornstra, erkende Ferr-Tech’s innovatie FerSol voor haar betekenisvolle bijdrage aan duurzaamheid. De jury was onder de indruk van de krachtige uitvoering van het bedrijf en de snelle omzetgroei met een compact en divers team, waardoor Ferr-Tech als duidelijke winnaar werd uitgeroepen.

FerSol®: baanbrekend, innovatief en uniek
Ferr-Tech’s baanbrekende innovatie, FerSol, een stabiele Ferraat(VI)-oplossing, heeft de behandeling van afvalwater getransformeerd doordat het 63% sterker is dan chloor en hergebruik van water mogelijk maakt. Met het gepatenteerde productieproces bieden zij toepassing voor diverse sectoren. Naast het zuiveren van afvalwater is de innovatie geschikt voor het reinigen van kratten in de food- en beverage tot het zuiveren van plastics in polymer recycle plants.

Overwinning door uitzonderlijke teamprestaties
Judith le Fèvre, mede-eigenaar van Ferr-Tech, ziet het als een erkenning voor de toewijding en vindingrijkheid van het hele team: “Het behalen van de toppositie in de KVK Innovatie Top 100 is een fantastische prestatie al ons gehele team. Het is niet alleen een overwinning voor Ferr-Tech; het is een overwinning voor innovatie in afvalwaterzuivering en een erkenning van de transformerende kracht van FerSol.”

Over Ferr-Tech
Ferr-Tech is wereldwijd marktleider in Ferraat(VI) toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Via een gepatenteerd proces maakt Ferr-Tech het gebruik van Ferraat(VI) mogelijk voor de (afval)waterindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in Meppel runt Ferr-Tech het waterlaboratorium en verzorgt het hoogwaardige watertesten, experimenten en analyses voor klanten.

RTV Meppel/ foto Hilde Fotografie ( Judith le Fèvre, mede-eigenaar van Ferr-Tech)