Schooltv

Feestelijke diplomering voor cursisten Alfa-college

acht cursisten van de afdeling Educatie van het Alfa-college in Hoogeveen hebben onder toeziend oog van wethouder Jeroen Westendorp hun welverdiende diploma in ontvangst genomen. Hij complimenteerde de cursisten met hun inzet. Bij Educatie worden cursussen aangeboden voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Na het openingswoord en toelichting door opleidingsmanager Marcel Werkman ontvingen de cursisten hun diploma’s uit handen uit handen van docente Lara Boode. Zij had voor elke cursist een persoonlijk woord en roemde de cursisten om hun positieve instelling, enthousiasme en doorzettingsvermogen. “Het diploma betekent veel voor ze,” geeft Lara aan. “Met de kennis en ervaring die ze hebben opgedaan, redden zij zich beter in de samenleving.”

Michael Costello (58) staat trots met zijn diploma Educatie A2 in de handen. In 1994 kwam hij in Nederland, toen er nog geen sprake was van het inburgeringsplicht. Goed Nederlands leren praten heeft hij lang voor zich uitgeschoven, totdat hij besloot dat hij dit toch wilde oppakken. “Ik ben geslaagd voor het diploma A2, dat is lezen, schrijven, spreken, luisteren en gesprekken voeren. Ik heb heel veel geleerd als het gaat om articulatie. Ook een gesprek voeren gaat steeds makkelijker, omdat ik geleerd heb dit rustiger en op een lager tempo te doen. Ik ben heel blij met mijn diploma en ga nu een feestje vieren. Proost!”

De 48-jarige Eppo Helder, werkzaam bij ontwikkelbedrijf Stark in Hoogeveen, heeft zich voor de gelegenheid in een mooi blauw pak gehesen. “Het is toch feest! Ik ben erg blij, want dit is mijn tweede diploma bij het Alfa-college!”

De 34-jarige Hilda Luchies, ook werkzaam bij Stark, poseert met een grote glimlach voor de foto. “Ik ben geslaagd en heb nu diploma C, voor lezen en schrijven. Ik blijf nog bij het Alfa-college voor de computerlessen. Het is superleuk hier op school! De docenten, de lessen, álles is leuk!”

Tekst/foto Alfa-College