Regio

Feestcommissie Havelte haalt streep door dorpsfeest:

Teveel haken en ogen.
Het dorpsfeest in Havelte gaat niet door. De feestweek stond gepland voor september, maar volgens de feestcommissie zitten er teveel haken aan de vergunningsprocedure.

“Helaas hebben wij toch de conclusie moeten trekken dat er ondanks de laatst aangekondigde versoepelingen te veel haken en ogen zijn: Het Havelter volksfeest zoals we dat voor 2021 hadden willen organiseren kán niet doorgaan”, meldt feestcommissie-voorzitter Johan Pekel.

“Er is nog veel onduidelijk omtrent vergunningverlening”, verklaart hij. “Wat wel vast staat is dat er op dit moment veel aanvullende eisen zijn om überhaupt een vergunning te krijgen. Ook blijven er nog veel onzekerheden. Deze onzekerheden, op zowel organisatorisch gebied , 1,5 meterregel, toegangseisen als financieel gebied, zijn op dit moment te groot. Onder deze omstandigheden een feest organiseren als het Havelter feest is onmogelijk gezien de tijd welke er nog is voor het weekend van 4 en 5 september.”

Alternatief programma
De feestcommissie werkt nog wel aan een alternatief, kleiner programma. “De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels opgestart. We houden de Havelters op de hoogte”, aldus Pekel.

Foto Hans Wolff