Exposities

Expositie Sierd Geertsma in BuitenCentrum Drents Friese Wold

Op 16 juli 2021 was het 125 jaar geleden dat beeldend kunstenaar Sierd Geertsma werd geboren in Appelscha.

Sierd Geertsma heeft een groot en indrukwekkend oeuvre achtergelaten, waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Met name de natuur rond Appelscha komt in veel van zijn werken terug.

Buitencentrum Drents-Friese Wold heeft in de maanden augustus t/m oktober een expositie die aandacht besteedt aan de verschillende paddenstoelen die Sierd Geertsma schilderde en tekende. Uitvergrote afbeeldingen hiervan worden samen met foto’s van dezelfde soort paddenstoelen en bijbehorende informatie getoond. Ook is er aandacht voor de werken die Geertsma in het door hem geliefde Aekingerzand heeft gemaakt.

Tijdens de expositie draait een audiovisuele presentatie die een beeld geeft van het leven en werk van de kunstenaar.

De in 2007 uitgebrachte fietsroutekaart “In het spoor van Sierd Geertsma, een schilderachtige route rond Appelscha” was destijds zo succesvol dat deze opnieuw wordt uitgebracht, nu geactualiseerd met knooppuntenaanduiding. Het Buitencentrum ligt op de route: combineer een bezoek aan de expositie met een fietstocht langs de plekken die Geertsma heeft geschilderd of getekend en geniet van de combinatie van natuur en kunst!