Cultuur

Expositie Dieren ABC in de Plataan

Beeldend kunstenaar Annet van der Kamp exposeert tot en met 27 oktober in CCM De Plataan in Meppel. Te zien zijn de werken die zij maakte voor haar eerste prentenboek ‘Dieren ABC’. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van De Plataan.
Annet van der Kamp: “Het Dieren ABC is een humoristisch prentenboek voor jong en oud. Elke pagina verrast met een verborgen letter, een pentekening van een dier en een tekst die op originele wijze is vormgegeven. Alle letters van het alfabet zijn op speelde wijze verstopt in de dierentekeningen. Van de A = van Aapje tot de Z = van Zee(bra)paardje. De vaak rijmende teksten en woordspelingen vormen een eenheid met de heldere pentekeningen. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s zullen de humor, de schoonheid en creativiteit in dit boek zeker waarderen, dat ook geschikt is als voorleesboek.”
Beeldend kunstenaar Annet van der Kamp is geboren in Meppel (1959) en afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEZ in Kampen (1984). Na haar studie heeft Annet zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Zij werkt al jaren in opdracht van Scala Centrum voor de Kunsten als docent kunsteducatie in het basisonderwijs. Vanaf 2011 verzorgt zij onder meer lessen illustratie voor kinderen in de gemeente Staphorst. Dit jaar maakte zij samen met de leerlingen een Dieren ABC en zo is het idee ontstaan voor haar eigen prentenboek.
Het prentenboek Dieren ABC wordt in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen via de e-mail info@artkamp.nl of via de website www.artkamp.nl Later dit jaar zal het boek ook te verkrijgen zijn in de boekhandels