Gemeente

Energietoeslag voor hoge energieprijzen

De gemeente mag eenmalig aan inwoners met een laag inkomen in 2022 een bedrag geven van € 800,- voor de stijgende energiekosten. Het bedrag wordt in twee keer uitbetaald. We gaan vóór 30 april 2022 zoveel mogelijk mensen € 400,- automatisch betalen. De tweede betaling van € 400,00 komt automatisch rond 15 oktober 2022 op uw rekening. Heeft u vanaf 1 januari 2022 een bijstandsuitkering, BBZ, IOAW- of IOAZ-uitkering? Dan hoeft u zelf niets te doen.

Inwoners die een uitkering ontvangen op grond van de aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) via de Sociale verzekeringsbank (SVB), krijgen de energietoeslag ook automatisch via de gemeente. Wij wachten nog wel op de gegevens van de SVB. Ook kijken we of een automatische betaling mogelijk is voor een grotere groep inwoners op basis van de bij de gemeente bekende gegevens. U ontvangt hierover dan persoonlijk bericht.

Heeft u na 30 april 2022 geen betaling of brief ontvangen? Dan kunt u de energietoeslag alsnog aanvragen vanaf 1 mei tot en met 31 december 2022. Meer informatie en voorwaarden: www.meppel.nl/energietoeslag