Nieuws

Eiwitrijke ijs van Huberts’ Food na de Meppel City Run

Victor van Saltbommel is eigenaar van Huberts’ Food. Wie afgelopen weekend het startnummer ophaalde voor de City Run, komt die naam hoogstwaarschijnlijk bekend voor. Bij het startnummer zit namelijk ook een voucher van Huberts’ Food. Deelnemers kunnen vanaf een dag na het evenement een gratis cup ijs afhalen bij Huberts IJs. Niet zo maar een ijsje, maar eiwitrijk ijs. “Het is bereid via het bekende ambachtelijke familierecept”, zegt Victor.

Op verzoek van Isala heeft Victor’s vader Constant van Saltbommel, bekend van De Brasserie en Huberts IJs, dit samen met een levensmiddelentechnoloog ontwikkeld ter bevordering van patiëntenherstel. In normaal ijs zit tussen de twee en vier gram eiwit per honderd gram. Het eiwitrijke ijs van Huberts’ bevat ruim elf gram per honderd gram.

Victor staat na de City Run zelf ook met de ijskar bij de afterparty van het evenement. Deelnemers krijgen dan bij aankoop van een eiwitrijk ijsje een tweede ijsje gratis. Deelnemers kunnen kiezen uit drie smaken: vanille, aardbei en citroen. “Citroen is in de zomer erg populair.” Maar vanille is toch de favoriet van Victor, ondanks de moeilijkheden om het te maken.

Het ijs gaat ook het hele land door. Zo is onder meer Noorderboog klant, gaat het ijs naar Friesland, Assen, Dordrecht en is ook de afdeling oncologie en neurologie van het Maastricht UMC+ aangehaakt.

Tekst/foto Stefan Klomp