Sport

Eerste Plaatsingswedstrijd C-junioren team Volonté Acrogym

Afgelopen zondag was het tijd voor de eerste plaatsingswedstrijd van het C-junioren team van Volonté Acrogym. Het team, bestaande uit Kirsten Hoogsta, Malenthe Jansen en Lisa Petukhina, heeft een vervelende start van het seizoen gehad, toen Lisa haar arm brak. Al die tijd was trainen natuurlijk niet echt mogelijk. Gelukkig hebben ze afgelopen week groen licht gekregen om mee te doen. De afgelopen week hebben ze dan ook hard getraind, zodat ze goed voorbereid konden afreizen naar ’s-Hertogenbosch.

Het C-junioren categorie laat 2 acro oefeningen zien. Een tempo- en een balansoefening. Helaas ging het met de muziek bij de balansoefening niet goed. Maar de 3 meiden herpakten zich goed en lieten een mooie oefening zien.

Na ook hun tempo oefening te hebben gedaan, bleek dat ze in een heel sterk deelnemersveld 6e zijn geworden. Helaas hebben ze net hun limiet nog niet. Toch mochten ze een bronzen medaille mee naar Meppel nemen vanwege het grote deelnemersveld. Ze gaan nu hard verder trainen om op 14 april in Leek te kunnen laten zien dat ze weer helemaal terug zijn.

Tekst: Volonté Acrogym/ foto: Mirjam Roomer