Een creatieve invulling voor Kerst in Wapser Herberg

De coronamaatregelen brengen voor de horeca en hun gasten veel onzekerheid met zich mee over de invulling voor Kerst. Daar waar sommige hotels de deuren sluiten en restaurants hun kerstplannen schrappen gaan anderen in de flexmodus en bedenken wat er wél kan. Zo ook Evelyn en Jan Sietsma van hotel de Wapser Herberg en restaurant de Herberg van Wapse. Zij bedachten een Kerstkamer Beleving.

Sinds 28 november moeten restaurants hun deuren om 17.00 uur sluiten. De huidige maatregelen gelden in ieder geval tot 19 december. Op 14 december beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw. Voor restaurants is dat te kort dag om voorbereidingen te treffen of inkopen te annuleren voor hun kerstaanbod. Daarom gingen Evelyn en Jan met restaurantmanager Yuri Boer om tafel en bedachten twee plannen: een voor als Kerst in het restaurant wel kan en een voor als het restaurant gesloten moet blijven.

Kerstkamer Beleving
‘We hebben al veel hotelboekingen staan voor de kerstperiode. Mocht de avondsluiting voor de horeca gecontinueerd worden, dan organiseren we een Kerstkamer Beleving voor onze hotelgasten. Een kerstdiner zoals ze gegarandeerd nog nooit hebben meegemaakt. We versieren alle kamers volledig in kerstsfeer en zorgen daarnaast voor een mooi opgedekte eettafel op alle kamers. ’s Avonds zetten we alle deuren open, zorgen we voor kerstmuziek op de gang en komen we de verschillende gangen van het kerstdiner op kamer opdienen,’ vertelt Yuri.

Plan B
Natuurlijk hopen ze dat het restaurant gewoon open mag met Kerst. Maar met plan B maken ze het voor hun hotelgasten net zo bijzonder. Ook voor restaurantgasten is er een aantrekkelijk plan B: In plaats van een 4-gangen kerstdiner in het restaurant verzorgen ze dan dinerboxen met een voorbereid 4-gangenmenu om zelf thuis af te maken. Ook is er de mogelijkheid om à la carte af te halen. De kerstbrunch op Eerste Kerstdag kan in beide gevallen doorgaan.

Reserveren zonder risico
‘Op deze manier kunnen we onze inkopen en voorbereidingen voor een mooie Kerst treffen, ongeacht de beslissingen van het kabinet. En mensen hoeven niet de volgende persconferentie af te wachten om te reserveren voor het hotel en/of het restaurant met Kerst, want er ligt voor elke situatie een ‘back-up plan’ klaar. Wel fijn in deze onzekere tijden,’ besluit Evelyn.