Schooltv

Educatieprogramma Veilig met (land)bouwverkeer

Op vrijdag 1 maart vond het educatieprogramma ‘Veilig met (land)bouwverkeer’ plaats voor basisschoolkinderen van groep 7 en 8 uit Ruinerwold, Oosteinde en Ruinen bij AGRO Giethoorn in Ruinerwold. Deze educatieve dag werd georganiseerd door studenten Terra MBO Meppel.

De brancheorganisatie CUMELA is initiatiefnemer van dit project, met als doel om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met (land)bouwverkeer. De studenten hebben AGRO Giethoorn en van Regteren groenvoorzieningen benaderd om machines beschikbaar te stellen voor dit programma. Voor de studenten is de organisatie van dit evenement een leerproject in het kader van Regioleren. De studenten leren hierbij organiseren, samenwerken, plannen en uitleg geven over de machines. Daarnaast is het belangrijk voor de branche dat kinderen enthousiast worden gemaakt voor de sector.

De studenten hebben uitleg gegeven over de ploeg, schudder, kieper, aardappelrooier, maai-zuig combinatie en een graafmachine. Tijdens de praktijkdag werd o.a. de dode hoek uitgelegd. Dat landbouwmachines groot zijn daar kwamen de kinderen ook achter door de machine op te meten. Al met al een geslaagde dag waarbij 80 kinderen hebben kennisgemaakt met veilig omgaan met (land)bouwverkeer.

Tekst/foto: Terra